Instructie: stickers plakken

Stap 1: Maak het te beplakken oppervlak eerst schoon, met bijvoorbeeld een sopje. Hierna is het van belang dat je het oppervlak goed ontvet met een ontvetter. Gebruik daarvoor bijvoorbeeld onze ontvettingsdoekjes van 3M, dit is een doekje met ontvetter erin. Zorg vervolgens dat het oppervlak goed droog is! Let op: deze stap is het aller belangrijkst!

 

Stap 2: Trek het papier en de doorzichtige applicatiefolie van elkaar af. Het is de bedoeling dat de sticker met de doorzichtige folie mee gaat.

 

Stap 3: Plak de sticker op de plek zoals jij het wilt. Wrijf goed over de sticker heen, zodat het zal hechten aan het oppervlak.

 

Stap 4: Trek de doorzichtige folie voorzichtig eraf. De sticker zal achterblijven.

 

Stap 5: Klaar! Je kan de sticker eventueel nog wat extra aanduwen met je vingers.

 

Extra tips!

Hieronder vind je nog een aantal tips die je zullen helpen om je sticker goed te plakken.

 

Schoonmaken

Zorg altijd dat het oppervlak goed schoon is gemaakt, en vervolgens ontvet wordt. Het is namelijk erg belangrijk dat er geen vuildeeltjes en vettigheid onder de sticker terecht komt, anders hecht de sticker minder goed. Ook zal je vuildeeltjes zoals een zandkorrel altijd blijven zien onder de sticker.

Als je een groot oppervlak van bijvoorbeeld een auto wil beplakken, is het het handigst dat je de hele auto goed wast, door bijvoorbeeld naar een wasbox te gaan.

Als het om een klein oppervlak gaat, kan je dit gedeelte ook prima schoonmaken door een sopje te maken en het hiermee af te nemen.

 

Ontvetten

Na het schoonmaken moet het oppervlak goed ontvet worden. Dit kan je het beste doen door een goede ontvetter te gebruiken. Zorg wel dat er geen resten ontvetter achterblijft en het oppervlak hierna weer goed droog is.

 

Let op!

Let er op dat je geen producten gebruikt waar ammoniak of citroen in zit, dit zorgt er op den duur voor dat je sticker kleefkracht verliest, doordat de lijmlaag oplost. Hierdoor zal je sticker dus veel sneller los komen. Dat wil je natuurlijk niet!

 

Temperatuur

Plak je stickers tussen de 10 en 25 graden. Zowel de buitentemperatuur, als de temperatuur van het te beplakken oppervlak! Plak je toch buiten deze temperaturen om? Dan is de kans groot dat je sticker minder goed zal hechten.

 

Verwijderen

Ben je toe aan een andere sticker? Geen probleem, onze stickers zijn makkelijk te verwijderen. Dit doe je door de sticker te verwarmen met een föhn.  Hierdoor wordt de lijmlaag zacht en kan je de sticker voorzichtig los halen.

 

Raamband plakken

 

Stap 1: Maak het te beplakken oppervlak eerst schoon, met bijvoorbeeld een sopje. Hierna is het van belang dat je het oppervlak goed ontvet met een ontvetter. Gebruik daarvoor bijvoorbeeld onze ontvettingsdoekjes van 3M, dit is een doekje met ontvetter erin. Zorg vervolgens dat het oppervlak goed droog is!

Let op: de raamband niet nat (met water) plakken! Wanneer je dit toch doet is de kans groot dat de raamband niet lang mee zal gaan.

 

Stap 2: Positioneer de raamband op je voorruit en plak deze tijdelijk vast met schilderstape. Zo krijg je een goed beeld waar de raamband precies moet komen.

 

Stap 3: Haal de eerste helft van het schutvel (papier) los en knip dit af zodat het niet meer in de weg zit.

 

Stap 4: Strijk met een rakel of een pasje beetje voor beetje de folie glad over je voorruit. Wanneer je de eerste helft hebt gehad, herhaal je stap 3 en 4 voor de andere helft.

 

Stap 5: Strijk de gehele raamband nog een keer goed glad met een rakel of pasje.

 

Stap 6: Snij alle overtollige folie langs de randen voorzichtig weg met een mesje.

 

Tijdens het plakken kunnen wel eens wat luchtbellen ontstaan onder de folie, dit zal vanzelf wegtrekken door de zon. Als dit toch niet werkt kan je met een dunne naald een gaatje maken in de luchtbel, en vervolgens voorzichtig de lucht wegdrukken.

 

Heb je na deze uitleg en tips nog vragen? Stuur ons dan een bericht, wij helpen je graag verder.